Bach virágterápia

A mindennapokban, ha jól érezzük magunkat, az azt jelenti, hogy nyugodtak, kiegyensúlyozottak és természetesek vagyunk.

Bach virágterápia

Egyszerűen, amikor azt érezzük, hogy mi vagyunk a legjobbak. Boldogulunk mindennel, amit az élet elénk vet.
De néha..., szóval néha nem vagyunk elégedettek önmagunkkal, rosszkedvűek vagyunk, mintha valami nem lenne rendben.Ezekben a helyzetekben szükségünk van néha egy kis segítségre, hogy visszazökkenjünk a megszokott kerékvágásba.

Bach virágterápia

Ilyenkor segítséget nyújthatnak az Original Bach-virágeszenciák, hogy legyőzze a mindennapok rossz hangulatait. Ha beteg, akkor is élhet az Original Bach-virágeszenciák jótékony hatásával, mivel a legtöbb orvos egyetért azzal, hoyg a kiegyensúlyozott érzelmi egészség támogatja és elősegíti a fizikai felépülést.
Használja élete során bármikor, hogy visszanyerje erejét, önbizalmát ás kitartását.

Bach virágterápia


Kiknek ajánljuk a virágeszenciákat?
Mindenkinek, várandósoknak is, gyermekeknek is, állatoknak is és növényeknek is.

Iskolakezdés Bach-virágokkal

Felnőttként sokszor visszavágyunk a gyermekkorba, mert azt gondoljuk, akkor igazán gondtalanul telnek a mindennapok, és a stresszel sem kell szembenézni. Ez azonban nem így van, a kisebbek számára is adódhatnak olyan helyzetek, melyek komoly lelki megpróbáltatást jelentenek. A Bach-virágterápia az ilyen esetekben is segítségül hívható és hatékonyan alkalmazható.

bach_viragterapia_368_20100826151208_443.jpg

A szeptemberi időszak különösen nehéz a gyerekeknek és a szülőknek egyaránt. Az iskola kezdés sok lurkóban szorongást és az újtól való félelmet vált kit. El kell hagyniuk a jól megszokott és már ismert környezetet, a barátokat és a játékokat. A szülők pedig aggódnak, hogy biztosan jól választottak-e, jól fogja-e magát érezni csemetéjük, hogy fog boldogulni, hogy megy majd a tanulás. És még számtalan ehhez hasonló kérdés merül fel, ami rányomja bélyegét az iskolakezdés napjaira.

A kisebbek esetében sem könnyebb a helyzet. Elkezdődik a beszoktatás a bölcsibe és az oviba, ami nagy változást hoz a család életében. A picik közül sokan most válnak el édesanyjuktól először, amit nehezen tudnak feldolgozni. Önök is biztos hallottak már olyan történeteket, hogy nem volt hajlandó bemenni a kisgyerek a csoportszobába, kint ült az öltözőszekrényénél és várta, hogy jöjjön az édesanyja érte.
Az édesanya pedig ilyenkor lelkiismeret furdalást érez, hogy ott kell hagynia csemetéjét, aggódik érte, és félti. Így nem könnyű a munkavégzés, nagyon nehezen telnek a napok.

rescue_csoport3_98_20100826151208_218.jpg

A következő táblázatban megtalálhatóak azok az egyedi Bach-virágeszenciák, melyek ebben az élethelyzetben segítséget tudnak nyújtani:

Eszencia
Hatása
Walnut
új élethelyzet változás elfogadás, bölcsőde, óvoda, iskolakezdés, de segít költözés, családi állapot változás, új munkahely, elfogadásában is
Larch- Vörösfenyő
önbizalom növelésében tud segíteni, ha nem bíznak saját képességeikben
Mimulus-Bohócvirág
meghatározott félelmek szere, bátorságot ad a félénk és szégyenlős gyerekeknek
Pine-Erdei fenyő
Segítségével harmonizálni lehet a lelkiismeret furdalást, az önvádat, így képessé válik a reális felelősségvállalásra és ítéletalkotásra.
Red Chestnut-
Vörös vadgesztenye
Segít a mások iránti túlzott aggódást és féltés lecsitítani

 

Ha a problémák nem csendesednek, akkor érdemes Bach-virágterapeutához fordulni, aki beszélgetés alapján egy személyre szabott keveréket állít össze.

Hasznos segítséget nyújthat még ebben az élethelyzetben is a RESCUE keverék is, mely
öt Original Bach eszenciát tartalmaz: Impatiens (Nebáncsvirág), Star of BetlehemCherry Plum (Ernyős madártej), (Cseresznyeszilva), Rock Rose (Molyhos napvirág) és Clematis (Erdei iszalag), így segít érzelmileg túljutni a megterhelő szituációkon.

Ilyen helyzet lehet például egy felelés, dolgozat, vizsga, az orvosra való várakozás, hosszú utazás vagy baleset okozta sokk. Ezekre a nem várt helyzetekre gondolva érdemes mindig magunknál tartani a patikákban, bioboltokban kapható Rescue keveréket!

Az Original Rescue keverék nemcsak csepp formájában, hanem spray és pasztilla kiszerelésben is kapható, így még egyszerűbbé válik az alkalmazása.

Az úgynevezett Rescue krém a fent említett eszenciák mellett tartalmaz egy hatodik összetevőt, ami nem más, mint a tisztító hatású Crab Apple (Vadalma). Alkalmazása elsősorban a bőrt ért irritáció (csípés, horzsolás, égés) esetén hozhat enyhülést.

logo2_11_20100826151425_182.JPG


További információért látogasson el weboldalunkra
www.doskar.hu